Omgeving

Bomen, vogels, rietvelden en wateren die reiken tot aan de horizon. Deze elementen karakteriseren de regio en het dorpje Ossenzijl, welke de thuishaven is van vakantiepark Waterstaete.

Klimbos Avontuurlijk Paasloo

Klimbos Avontuurlijk Paasloo

Paasloo, Overijssel

Beleef een waanzinnig avontuur, middenin in de natuur bij Klimbos Avontuurlijk Paasloo in Overijssel.  Avontuurlijk Paasloo is een unieke en enerverende beleving voor jong en oud.

Ecowaterliner: Watertaxi

Ecowaterliner: Watertaxi

Nationals park Weerribben Wieden

Varen, fietsen en wandelen zijn ideale manieren om het gebied van Nationaal park Weerribben Wieden te verkennen.

Prison break

Prison break

Prison Break Paasloo is de nieuwe escape sensatie. Samen met je vrienden, familie of collega’s strijd je in teams tegen elkaar om als eerste te ontsnappen.

Kuinderbos

Kuinderbos

Kuinderbos, Kuinre

Het Kuinderbos is het grootste en oudste bos van de Noordoostpolder. Het bos is een thuishaven van een legio bijzondere planten, paddenstoelen, vlinders, roofvogels en roofdieren, waaronder de boommarter.

Blokzijl

Blokzijl

Blokzijl is nu niet alleen bekend van haar haven en schitterende natuur, ook het befaamde restaurant Kaatje bij de Sluis zette Blokzijl als gastronomisch dorp op de kaart.

Vollenhove

Vollenhove

Ooit resideerde de stadhouder van Overijssel in Vollenhove, tegenwoordig is Vollenhove een stad waarin de watersporter zijn weg vind en waarin een internationaal beroemde scheepswerf voor jachten is gevestigd.

Vestingstad Steenwijk

Vestingstad Steenwijk

Steenwijk is een vestingstadje nabij Nationaal Park Weerribben Wieden, Giethoorn en Ossenzijl in Overijssel.

Buitencentrum de Weerribben

Buitencentrum de Weerribben

Buitencentrum Weerribben is hét startpunt voor een vaartocht met een overdekte rondvaartboot, kano of een wandel- of fietstocht in het Nationale Park Weerribben-Wieden. Het buitencentrum is een toeristisch informatiepunt met veel informatie over het natuurgebied. Regelmatig zijn er leuke activiteiten zoals een vaartocht met de boswachter.  

Ossenzijl

Ossenzijl

De geschiedenis van Ossenzijl in natuurgebied Weerribben Wieden wordt jaarlijks schitterend in beeld gebracht door Plaatselijk Belang Ossenzijl met historische prenten in het hele dorp.

Rondvaart Giethoorn

Rondvaart Giethoorn

Giethoorn, Overijssel

Een dagje Giethoorn is een echte must tijdens je vakantie of weekendje weg op ons park. In het centrum van Giethoorn vindt u talloze winkeltjes en de gezellige restaurants aan de lange dorpsgracht.