Duurzame Watertaxi in Nationaal Park Weerribben Wieden

Varen, fietsen en wandelen zijn ideale manieren om het gebied van Nationaal park Weerribben Wieden te verkennen. Een combinatie hiervan wordt mogelijk gemaakt door, voor of na uw wandeling of fietstocht een rit te maken met de EcoWaterLiner. Zo ontdekt u op een fluisterstille manier hoe mooi en divers het Nationaal park Weerribben Wieden is.

Die zeven dagen per week van Giethoorn naar Blokzijl en weer terug varen met een tussenstop bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in Sint Jansklooster. Oude datum denk ik? Indien ja, Met behulp van het vernieuwde WandelNetwerk kunt u prachtige fiets- of wandelroutes plannen en binnen één dag meerdere pittoreske plaatsen binnen het Waterrijk gebied aandoen, zoals bijvoorbeeld Giethoorn, Sint-Jansklooster en Blokzijl.

OSSENZIJL

Bekijk hieronder de fotos van het dorpje Ossenzijl – in natuurgebied Weerribben Wieden. Vanuit Ossenzijl zijn er schitterende fietsroutes en vaarroutes zowel richting Friesland en de Friese Meren alsook Nationaal Park Weerribben Wieden met plaatsjes als Giethoorn, Blokzijl, Muggenbeet, Wanneperveen, Blauwe Hand, Kalenberg, Sint Jansklooster en Vollenhoven.