Duurzame Watertaxi in Nationaal Park Weerribben Wieden

Met de EcoWaterLiner combineer je je fiets- of wandeltocht met een vaartocht door het Nationaal Park Weerribben-Wieden. De opstappunten zijn gelegen aan de routes van het fietsknooppuntennetwerk en het wandelnetwerk in de Weerribben-Wieden. je fiets gaat mee aan boord.

Vaarroute
De ecoWaterLiners starten in St. Jansklooster en Giethoorn. De Blokzijl-boot vaart dwars door de Beulakerwijde naar Blokzijl en weer terug naar het bezoekerscentrum de Wieden in St. Jansklooster. De Giethoorn-boot vaart vanaf Giethoorn naar Bezoekerscentrum De Wieden en weer terug naar Giethoorn.

Opstaplocaties
Blokzijl: bij school 'De Schutsluis', Juliana van Stolbergstraat 1. Je kunt gratis je auto parkeren aan de Kanaalweg.
Giethoorn: naast pompstation 'Prinsen' aan de Beulakerweg 137. Je kunt gratis je auto parkeren aan het Eendrachtsplein.
Sint-Jansklooster: bij Bezoekerscentrum De Wieden, Beulakerpad 1. Je kunt hier gratis je auto parkeren. 

Vaarperiode & tarieven
De EcoWaterLiner vaart vanaf 7 mei t/m 30 september, 7 dagen per week. Je kunt kiezen voor een dag- of trajectkaart. Met de dagkaart kun je de hele dag op- en afstappen bij de diverse opstaplocaties. Een dagkaart kost € 12,- en met fiets kost het €18,-. Met de trajectkaart vaar je van plaats naar plaats en van daaruit vervolg je je fiets- of wandeltocht. Een trajectkaart kost €7,50 en met fiets kost het €12,-.

Meer informatie kan verkregen worden via het Bezoekerscentrum in Sint Jansklooster. 

OSSENZIJL

Bekijk hieronder de fotos van het dorpje Ossenzijl – in natuurgebied Weerribben Wieden. Vanuit Ossenzijl zijn er schitterende fietsroutes en vaarroutes zowel richting Friesland en de Friese Meren alsook Nationaal Park Weerribben Wieden met plaatsjes als Giethoorn, Blokzijl, Muggenbeet, Wanneperveen, Blauwe Hand, Kalenberg, Sint Jansklooster en Vollenhoven.

Loading...