📍Speeltuinen in de buurt 

Samen met de kids op vakantie? U hoeft zich geen moment te vervelen! Beniewd naar speeltuinen in de buurt? Hieronder ziet u een overzicht van de leukste plekken in de omgeving! 

📍SPEELTUIN HAVELTE
🚘 25 minuten
Vlak tegenover de hunbedden, midden tussen de bossen en goed berikbaar, is het een ideale plaats voor toeristen en passanten om even onderuit te zakken met een drankje of te genieten van een smaakvolle lunch of heerlijk diner, terwijl de kinderen zich kunnen vermaken in de prachtige speeltuin. Natuurlijk serveren zij voor de kleinste gasten ook heerlijke pannenkoeken! Er is bij het theehuis veel te beleven: de prachtige speeltuin, het spetterende waterplein en de deinende luchtkussens en trampolines. Ook kunt u een balletje slaan op onze midgetgolfbaan die naast het theehuis ligt.
Van helomaweg 47, Darp

📍'T BINNENHOF PAASLOO
🚘 8 minuten
Lekker uit eten met de kinderen? Geen probleem bij Restaurant 't Binnenhof! Terwijl u rustig kunt dineren, kunnen de kinderen zich naar hartenlust vermaken op de speelzolder met ballenbak, mega lego, kinderfilms, in de speeltuin met springkussens, de kinderboerderij, de speeltoestellen en in het zwembad. Natuurlijk heeft ook de keuken aan de kinderen gedacht. Zo is er een eigen uitgebreide kinderkaart met diverse plates. Kleuren ze de kleurplaat in, dan ontvangen ze een lekkere traktatie.
Binnenweg 12, Paasloo

📍KINDERBOERDERIJ DE THIJENKAAMPE
🚘 14 minuten 🚲 32 minuten
Ravotten in de speeltuin, een ijsje eten op het terras en natuurlijk veel verschillende dieren bewonderen. Van geiten, cavia's, konijnen tot kippen en koeien. Het nostalgische boerenleven maak je van dichtbij mee. ook leuk voor de allerkleinsten. Tip: Leuk te combineren met een fietsroute. Je gaat dan langs allemaal leuke plattelands weggetjes.
Thijendijk 14, Steenwijkerwold


📍ZWEMBAD 'T TOLHEKKE
🚘9 minuten 🚲 28 minuten
Een heerlijk buitenzwembad in de buurt. in 2023 is Zwembad 't Tolhekke geopend van 29 april t/m 3 september. Zwembad t' Tolhekke heeft meerdere baden, een kinderbad, grote glijbaan en een speelwei. Regelmatig worden er leuke activiteiten georganiseerd.
Oldemartkseweg 233, Basse

📍KABOUTERPAD WEERRIBBEN
🚘2 minuten
Wist je dat hier in de buurt kabouters wonen? Tenminste, dat denken we, want overal zie je kaboutersporen, kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje, en je ziet ook weleens een labouterdrolletje liggen, echt waar! Kabouters zijn de hele dag druk in de weer, waarmee? Als je het kabouterpas loopt kom je daar vanzelf achter. Bij Buitencentrum Weerribben ligt een rugzak voor je klaar met de materialen om op zoek te gaan naar de kabouters. Met een puntmuts op je hoofd loop je een route van 500 tot 1500 meter. Onderweg luister je naar een verhaal uit de kabouter- klapkaart en doe je kabouteropdrachten
Hoogeweg 27, Ossenzijl